Край с хлебарките! - Унищожаване на хлебарки, Без почивен ден, Безвредни екологични препарати, Гаранция до 1 година, Интегриран Пест Мениджмънт, ДДД услуги, София, как да се отървем от хлебарките, капани за хлебарки, борба с вредителите, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Благоевград, Търново, спрей за хлебарки, отрова за хлебарки, безплатен оглед, дървеници, кърлежи, мравки, плъхове, гризачи, оси


Отиване към съдържанието

Какво е това чудо Интегриран Пест Мениджмънт | IZTREBITEL.COM

Level 2 > Level 2

Новини

04.04.2012 г.
Какво е това чудо "Интегриран Пест Мениджмънт"


Ако и вие сте един от хилядите българи, които без успех се опитват да се справят с „непобедимите“ пълчища от хлебарки в дома си или на работното място, то тогава почти сигурно сте попадали на това странно на пръв поглед словосъчетание – Интегриран Пест Мениджмънт (или ИПМ). Но какво всъщност се крие зад този префърцунен израз? На този въпрос човек трудно може да си отговори ако преглежда стотиците излизащи срещу него материали в Гугъл.
В следващите редове специалистите от IZTREBITEL.COM се опитват да дадат просто и ясно обяснение на два въпроса – какво е това чудо „Интегриран Пест Мениджмънт“ и има ли полза от него.
Всъщност отговора на второто е ясен – ДА, има голяма полза! ИПМ представлява по същността си методика, която съчетава иновативни, научно-обосновани и традиционни техники за справяне със вредителите, които във своята цялост дават най-оптимални резултати. Спокойно можем да кажем, че ИПМ е най-новото оръжие на човека срещу зловредните гадини! И може би най-важното – ИПМ е екологично съобразен, като всички методи и техники в него се водят от един основен принцип: Да не се наврежда на човека или околната среда по никакъв начин.

Друго добро обяснение е това, което Американският конгрес публикува в свой официален документ през вече далечната 1996 година, а именно: „...Конгресът определи Интегрирания Пест Мениджмънт (IPM на английски) като един устойчив подход за управлението на вредителите чрез съчетаване на биологични, конвенционални, физически и химически средства по начин, който минимизира икономическите, здравните и екологични рискове“.


Как работи ИПМ
Всеки режим на ИПМ се изготвя индивидуално спрямо спецификата на всеки конкретен клиент – в различни случаи той може да ви се стори доста опростен, а в други много сложен. Основен акцент в него обикновено е борбата с хлебарките, но той може да обхваща премахването и на болестотворни организми, гризачи, влечуги и каквато и да било друга биологична заплаха за благосъстоянието на вашия дом, бизнес и семейство.

Интегрираният Пест Мениджмънт е система, която е изградена върху шест основни компонента:

1. Приемливи нива на вредителите:
Тук акцентът пада върху една дума – баланс. ИПМ приема, че пълното унищожаване на популациите от каквито и да било вредители на практика е невъзможно, и се стреми да намали тяхната бройка почти до нула. Научно доказано е, че последствията от опитите вредителите да бъдат тотално заличени често води до употребата на силно токсични химически субстанции, което е изключително вредно както за нас, така и за нашите деца, домашни любимци и растения. В крайна сметка резултатът от този подход винаги е негативен. По-добре е да се вземе решение относно това какво представлява приемливо ниво на вредителите, и да прилагат контрол, който да го достигне. В домашни условия това обикновено означава 2-3 насекоми на 100 кв.м.

2.Ако ИПМ ще обхваща и контрол на зелени площи – Превантивно засаждане на подходящи растителни видове:
Подбора на сортовете растения и зеленина, най-подходящи за конкретните условия значително би намалил популациите на вредителите в зелените площи около дома ви, а оттам и в закритите помещения.

3. Мониторинг:
Редовното наблюдение е крайъгълният камък на успешният ИПМ. Визуални инспекции, капани за насекоми, както и други методи за измерване се използват за наблюдение на нивата на вредителите в дома или на работното място. Воденето на подробни досиета с историята на клиентите, както и познаването на циклите на размножаване на хлебарките и другите вредители е от голямо значение при определянето на ИПМ стратегия. Всички експерти на IZTREBITEL.COM са професионално подготвени в използването на тези похвати.

4.Конвенционални методи:
Тези изпитани във времето начини за справяне с вредителите са доказали своята ефективност. Те включват простото ръчно отстраняване на неприятните твари (когато се касае за гризачи и влечуги) , бариери за насекоми, използването на капани. Дори обикновената прахосмукачка и градинската редосеялка са мощни инструменти при този подход.
Всичко това спомага за нарушаването на циклите на размножаване на насекоми, гризачи и други, което е от не-малко значение за успешен Интегриран Пест Мениджмънт.


5.Биологичен контрол:
Естествените биологични процеси и материали могат да осигурят контрол, с минимално въздействие върху околната среда, и често на по-ниска цена от традиционните токсични препарати. Основният акцент тук е върху насърчаването на полезните насекоми, които се хранят с целевите вредители. Например, драконовата муха яде комари и кръвопиещи мушици. Пчелите също са много атрактивен вид от гледна точка на ИПМ.

6.Химически контрол:
Разглеждани от ИПМ като крайна мярка (но за съжаление често необходима), синтетичните препарати могат да се използват, когато другите методи и технологии не успяват да се справят или се счита за малко вероятно да се окажат ефективни. Биологичните инсектициди, извлечени от растения, или естествено срещащи се в природата микроорганизми, също са в тази категория.

Интегрираният Пест Мениджмънт е приложим за всички видове жилища(къщи, апартаменти), търговски и промишлени обекти, в селското стопанство и много други. Разчитайки на знания, опит, наблюдение и интегрирането на множество техники ИПМ е идеалният избор за биологичното земеделие (когато не се използват синтетични препарати). ИПМ методите не само намаляват негативните последиците за хората и околната среда, но и спомагат за минимализирането на дългосрочните разходи, отделяни от домакинствата и фирмите за борба с вредителите.Как се използва ИПМ
Специалистите от IZTREBITEL.COM предоставят услуги за Интегриран Пест Мениджмънт рутинно, безопасно и в съответствие с всички нормативи на България и ЕС. Тези услуги за премахване на вредителите не представляват заплаха както за домашни ви любимци, така и за членовете на семейството ви, служителите във фирмата, и разбира се за вас. Употребата на небиологични препарати е сведена до минимум, като решението за ползването им се взема само в краен случай при вземане в предвид строгата специфика на средата при всеки отделен клиент. Интегрираното управление на вредителите може да подобри ефикасността и ефективността на всяка програма за контрол от вредители и може да намали разходите за химикали като цяло. ИПМ не изключва разумното използване на подходящи пестициди, но също така и гарантира, че пестицидите ще се използва само ако е необходимо. Всяка една ситуация се наблюдава внимателно, което позволява използването на най-подходящия подход за ефективно контролиране на вредителите, включително използването на пестициди, когато това е необходимо.
В заключение в важно да кажем, че основната цел която си поставят експертите от IZTREB
ITEL.COM при прилагането на методите на Интегрираният Пест Мениджмънт са: оптимални и дългосрочни резултати, редуциран до минимум риск за вас и околните, занижаване на дългосрочните разходи и осигуряване на висок комфорт в дома или на работното място, без пъплещи около вас гадини!

Екипът на iztrebitel.com

Вижте още:

Промоции - 2015 г.

ЯПОНСКИ УЧЕНИ: ХЛЕБАРКИТЕ СА УМНИ ПОЧТИ КОЛКОТО КУЧЕТАТА!

БЕЗПЛАТЕН КАПАН ЗА ХЛЕБАРКИ ОТ...БУРКАН!

КАКВО ДА ПРАВИМ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ !

УЖАС! - ХЛЕБАРКИ ПРИШЪЛЦИ НАПАДНАХА БЪЛГАРИЯ

СПРЯХА ПАРНОТО - ОЧАКВАЙТЕ НАШЕСТВИЕ НА ХЛЕБАРКИ!

КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ХЛЕБАРКИТЕ - 5 СТЪПКИ ДО УСПЕХА

КАК ДА СИ НАПРАВИМ САМИ ЛЕПЯЩ КАПАН ЗА ХЛЕБАРКИ

КАКВО Е ТОВА ЧУДО ИНТЕГРИРАН ПЕСТ МЕНИДЖМЪНТ


30.04.2012 г.
СПРЯХА ПАРНОТО-
ОЧАКВАЙТЕ НАШЕСТВИЕ
НА ХЛЕБАРКИ!
>> целия текст

26.04.2012 г.
КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ
ХЛЕБАРКИТЕ - 5 СТЪПКИ
ДО УСПЕХА
>> целия текст

20.04.2012 г.
КАК ДА СИ НАПРАВИМ
САМИ ЛЕПЯЩ КАПАН ЗА
ХЛЕБАРКИ
>> целия текст


RSS Канал на
IZTREBITEL.COM
НАЧАЛО | ЗА НАС | УСЛУГИ | ЦЕНИ | ПРОМОЦИИ | НОВИНИ | РЕФЕРЕНЦИИ | КОНТАКТИ | Level 2 | Структура


Назад към съдържанието | Назад към главното меню