Край с хлебарките! - Унищожаване на хлебарки, Без почивен ден, Безвредни екологични препарати, Гаранция до 1 година, Интегриран Пест Мениджмънт, ДДД услуги, София, как да се отървем от хлебарките, капани за хлебарки, борба с вредителите, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Благоевград, Търново, спрей за хлебарки, отрова за хлебарки, безплатен оглед, дървеници, кърлежи, мравки, плъхове, гризачи, оси


Отиване към съдържанието

Край с акарите с IZTREBITEL.COM ! - Унищожаване на акари, Гаранция до 1 година, Препарати за акари, Отървете се от акарите,София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Благоевград, Търново.

Level 2 > Level 2

Акари

07.10.2012 г.
Акарите ни разболяват докато спим! - Как да се предпазим?
Акарите са микроскопични паякообразни същества, които живеят почти навсякъде в жилището ни – в прахта по мебелите, в леглата, в дрехите. Тези организми се хранят с мъртвите клетки на кожата на хората, домашните любимци и други. В същото време, според всички съвременни изследвания, акарите са причинител номер едно на алергии при хората. Какво всъщност представляват тези малки гадинки, и как да предпазим себе си и близките си от алергиите, които причиняват, ни разказват специалистите от http://iztrebitel.com .
Ако страдате от алергични реакции, дори и те да са сезонни, голяма е вероятността причинителят на тези неприятни състояния да са именно домашните акари. Те могат да предизвикат астма, конюнктивит, дерматит (обриви по кожата), кихане и кашлица и много други.
Много е трудно да се живее с алергии през цялото време - някои от тях дори може да бъдат опасни за живота или най-малко да ни разболеят хронично за дълъг период от време. Въпреки, че е на практика невъзможно напълно да се отървете от домашните акари, най-добрият начин за борбата с тях е като се контролира тяхната популация.
Ако нямате излишно свободно време, или просто искате 100% разрешаване на проблема ви с акарите, можете да се обърнете към
специалистите от http://iztrebitel.com. Те ще се справят с тази напаст изключително бързо, екологично и безвредно!
Ако все пак искате да се пробвате сами, ето какви са стъпките за успешна борба с акарите:

1.Намерете „горещите точки“, където акарите са най-много.
Преди да можете да контролирате количеството на тези, причиняващи алергии създания, трябва да се знаят местата, където те виреят в дома ви. След като вече знаете къде се намират, да се отървете от тях е много по-лесно. От
http://iztrebitel.com ни разказват къде да търсим акарите в дома си:
Леглото и възглавниците - Вашето легло и възглавницата ви са някои от местата, които трябва да се проверят първи. Прекарваме в леглата си по няколко часа на ден, така че те трябва да бъдат възможно най-чисти. Вашето легло е рай за домашните акари, поради количеството на мъртвата кожа, която се отделя от нас докато спим.

- Столовете и диваните: Това са други много любими места на акарите. Вашите столове и дивани са истински места за пируване на малките гадинки, тъй като може би прекарвате доста време в гледане на телевизия седнали на стола или дивана. Умрелите кожни клетки, които по естествен път се отделят от тялото ви и падат върху тях подхранват без проблем огромните популации от акари, които се крият в нишките на плата на дамаската.

- Килимите: Ако имате много килими в дома си, това със сигурност е друга „гореща точка“ за акарите. За разлика от голите подове, килимите са капан за повече прах, мръсотия, и други частици, в които акарите процъфтяват.

- Пердетата, завесите и тежките завеси: Други любими места за домашните акари. Въпреки, че разкрасяват дома ни, пердетата и завесите събират много прах, което ги прави добра хранилка за малките причинители на алергии.

- Плюшените играчки: Тези играчки са друго място, където живеят акари. Този факт е особено опасен за малките деца, за които малките пухкави играчки са част от ежедневието.

2. Унищожете акарите.
- Вашата първа стъпка в ефективното отстраняване на тези вредители е да почистите старателно техните колонии и места за гнездене (вижте първа точка). Често традиционното почистване не е достатъчно. Редовното почистване на прах само докосва повърхността на леглата, пердетата или мебелите, където живеят само част от тези организми. Важното в случая е да се унищожат акарите във вътрешността на тъканите, където те са най-много.

- Започнете с вашето легло и възглавници. Тупайте матрака, възглавниците и завивките толкова дълго, че да спрете да виждате облаци прах, които излизат от тях. След това продължете с прахосмукачката. Прахосмукачката трябва да има HEPA филтър. В противен случай, прахосмукачката само ще разпространи още повече акарите из жилището ви.
Ако не сте изпирали скоро вашите възглавници, завивки и чаршафи (дори и да не са използвани, а да са си стояли чисти в гардероба) сега е момента да го направите. Това е задължителна стъпка в борбата с акарите. Ако материите го позволяват добре е това да стане с гореща вода.
Добре ще бъде да оставите вашите матраци на терасата или в двора под пряка слънчева светлина в продължение на няколко часа. Пряката слънчева светлина е смъртоносна за тези вредители.
Вашите столове и дивани ще ви създадат повече проблеми, тъй като тяхното основно почистване не е лесна работа. Няма как да ги сложите в пералнята и да ги изперете. Тогава какво да правим. Най-доброто, което можете да направите, е редовно да ги прахосмучете( най-добре с прахосмукачка с функция „пране“). Ако мебелите ви са много захабени, най-добре е да ги смените.

- Същото важи и за килимите. Килимите са твърде тежки и големи, за да бъдат прани и почиствани извън жилището ви твърде често. Това, което можете да направите е да ги прахосмучете с перяща прахосмукачка. Ако това е възможно, най-доброто решение е да се отървете от тях.
Пердетата и завесите могат да бъдат атрактивни и елегантни, но също и проблематични поради нежеланата им способност да събират много прах. Да ги измиете е наистина трудно, така че да ги замените с лесните за почистване алтернативи (като щори или сенници) е добра идея. За съжаление няма друг начин да се отървете на 100% от акарите в завесите и пердетата.

- Много хора обичат плюшени играчки – а децата ги обожават. Ако сте сантиментални и не можете да се отървете от тях, трябва да ги перете на висока температура достатъчно редовно. За да се избегне неудобството от непрекъснатото им пране и миене, ще е добре да ги приберете в плътно затворени найлонови пликове. По този начин вие предпазвате вашите плюшени играчки не само от акарите, но и удължавате животът им.

3.Не се ограничавайте само с леглата, пердетата и столовете.
След като вече сте почистили и подсигурили основните места за развъждане на акарите, не забравяйте че те на практика обитават цялата къща. Има още доста кътчета в жилището ви, където домашните акари присъстват. Ето списък на тези места:

- Чекмеджетата.
- Килерите и дрешниците.
- Рафтовете в гардеробите.
- На тавана и/или в гаража.
- Под и между тежките мебели и други трудно достъпни места

За почистването на тези места не разчитайте само на метлата и прахосмукачката. Използвайте по1истващи препарати и противоакарно действие. Използвайте разредена белина където е възможно (подове и рафтове). Внимавайте белината да не повреди мебелите ви.
Когато бършете прах може да си причините кихавица и дори алергия, която няма общо със акарите. Важно е да носите специална маска против прах, или дори обикновена навлажнена кърпа, докато бършете бюра, рафтове и други запрашени повърхности.

4.Защитете дома си от акарите
След като вече сте изчистили цялото жилище от акарите, или сте се възползвали от услугите на професионална фирма за унищожаване на вредители, трябва да защитите дома си от повторната поява на тези нежелани гости. Можете да използвате широко разпространените по магазини домашни филтри за влага и прах. За съжаление те обаче не са евтини. Другият вариант е да се спрете на специализираните химически препарати, които се продават като превантивно средство против акарите. Тези препарати са сравнително евтини и могат спокойно да се ползват за предотвратяване на повторно заразяване на жилището ви.
Изключително важно е да се отървете и от другите вредители в дома си като хлебарки, дървеници и д.р. Акарите се хранят с техните екскременти и произвеждат отпадъци, които са дори още по вредни и в много случаи заразни.
Проветрявайте често жилището си и отваряйте широко прозорците, за да влиза повече слънчева светлина. Тя се явява бич божи за акарите, които умират за минути, когато за изложени на нея.
Не е нужно да правите драстични промени, за премахвате или намалявате новите популации на акарите в дома си. Просто почиствайте дома си редовно, особено тези "горещи точки", за които говорихме по рано. Ако сте използвали услугите на
професионална компания за премахване на вредителите, в много случаи те ползват препарати с много продължителен срок на действие. В този случай вие можете да бъдете спокойни месеци наред.

5. Доверете се на професионалистите !
И най важното и сигурно средство, което ни съветват е да се обърнем към специалисти по дезинсекция и пест контрол. Важно е обаче да се обръща внимание на методите и препаратите, с които работят подобни фирми. Изключително важно е да се използват нетоксични препарати, които ще гарантират здравето на нас и семейството ни! От голяма важност е и професионалния подход на фирмата. В никакъв случай не се препоръчват „специалисти“, които бързат да ви вземат еднократно парите и да изчезнат. От
IZTREBITEL.COM ни съветват да избираме фирми, които подхождат комплексно към проблема и имат за цел трайно и безпроблемно да ви отърват от тази напаст – акарите!

Екипът на iztrebitel.com

Вижте още:

Промоции за унищожаване на акари и хлебарки - 2015 г.
-

-


й

23.09.2012 г.
БУМ НА ХЛЕБАРКИТЕ
В СОФИЯ ЗАРАДИ
ЛОШОТО ВРЕМЕ. КАК
ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ?
>>виж

02.06.2012 г.
ЯПОНСКИ УЧЕНИ:
ХЛЕБАРКИТЕ СА УМНИ
ПОЧТИ КОЛКОТО
КУЧЕТАТА!
>> целия текст

27.05.2012 г.
БЕЗПЛАТЕН КАПАН ЗА
ХЛЕБАРКИ ОТ...БУРКАН!
>> целия текст

24.05.2012 г.
КАКВО ДА ПРАВИМ ПРИ
ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ !
>> целия текст

21.05.2012 г.
УЖАС! - ХЛЕБАРКИ
ПРИШЪЛЦИ НАПАДНАХА
БЪЛГАРИЯ
>> целия текст

30.04.2012
г.
СПРЯХА ПАРНОТО-
ОЧАКВАЙТЕ НАШЕСТВИЕ
НА ХЛЕБАРКИ!
>> целия текст

26.04.2012 г.
КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ
ХЛЕБАРКИТЕ - 5 СТЪПКИ
ДО УСПЕХА
>> целия текст

20.04.2012 г.
КАК ДА СИ НАПРАВИМ
САМИ ЛЕПЯЩ КАПАН ЗА
ХЛЕБАРКИ
>>целия текст

04.04.2012 г.
КАКВО Е ТОВА ЧУДО
"ИТЕГРИРАН ПЕСТ
МЕНИДЖМИНТ"
>>целия текст


RSS
Канал на
IZTREBITEL.COM

НАЧАЛО | ЗА НАС | УСЛУГИ | ЦЕНИ | ПРОМОЦИИ | НОВИНИ | РЕФЕРЕНЦИИ | КОНТАКТИ | Level 2 | Структура


Назад към съдържанието | Назад към главното меню